Kraków: 12 296 49 31
Gdańsk: 58 782 45 33
 

Polityka prywatności LUQAM Sp. z o.o.

RODO

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie ze stron internetowych takich jak luqam.com, ligamistrzow5s.com i moodle.luqam.com.

 

 Informacje podstawowe

  • Administratorem danych osobowych jest firma LUQAM Sp. z o.o. (dalej LUQAM) z siedzibą ul. Kamieńskiego 47, 30-644 Kraków, NIP: 679-30-83-968.
  • Podmiotem przetwarzającym dane jest LUQAM Sp. z o.o. Sp. K. z siedzibą ul. Kamieńskiego 47, 30-644 Kraków, NIP: 679-30-87-067.
  • Państwa dane mogą być przetwarzane przez zaufanych Partnerów LUQAM.
  • Głównym celem LUQAM jest zachowanie prywatności przekazywanych przez Państwa danych osobowych.

 

 Cele przetwarzania danych osobowych

Pozyskiwane dane przez firmę LUQAM będą przechowywane i przetwarzane w celu:

  • zawarcia i wykonywania umowy dotyczącej oferowanej i realizowanej usługi,
  • marketingu bezpośredniego produktów i usług oferowanych przez LUQAM oraz analiz, które obejmują profilowanie (tj. za pomocą danych osobowych stworzenia Państwa profilu pod kątem produktów i usług, którymi mogą być Państwo zainteresowani),
  • badania satysfakcji z produktów lub usług oferowanych przez LUQAM,
  • badania preferencji odnośnie zapotrzebowania na oferowane przez LUQAM produkty/usługi,
  • ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, które związane są z zawartą z Państwem umową,
  • spełnienia ciążących na nas obowiązków prawnych, które wynikają z prawa Unii Europejskiej lub prawa polskiego.

 

 Pozyskiwane dane

Dane osobowe pozyskiwane są w następujący sposób:

  • dobrowolnego wprowadzana danych w formularzach,
  • zapisywania po stronie Użytkownika plików cookies,
  • gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Serwisu.

 

 Dane zbierane w formularzach oraz okres archiwizacji

  • Wprowadzanie danych w formularzu zgłoszeniowym jest dobrowolne, ale niezbędne do wykonania usługi.
  • Wprowadzenie danych w formularzu kontaktowym lub zapisu do newslettera jest dobrowolne.
  • Dane, o które może zostać poproszony klient to: imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres mailowy, firma, stanowisko, uczelnia, kierunek, nr indeksu, nr telefonu, obszar zainteresowania usługami LUQAM.
  • Dane podane w formularzu przetwarzane będą w celu realizacji usługi lub kontaktu handlowego oraz w celach wynikających z ciążących na LUQAM obowiązków prawnych - do momentu wygaśnięcia obowiązków przechowywania danych wynikających z przepisów prawnych.
  • Podane przez Państwa dane mogą być przechowywane i przetwarzane w celach marketingowych – po wyrażeniu zgody - do czasu wycofania Państwa zgody albo wyrażenia sprzeciwu.
  • Po uzyskaniu informacji od Państwa odnośnie zaprzestania przechowywania lub przetwarzania danych, zostaną one usunięte lub zanonimizowane.

 

 Przysługujące Państwu prawa

Zgodnie z RODO przysługują Państwu następujące uprawnienia:

  • dostęp do treści swoich danych,
  • przenoszenia danych, ich sprostowania (poprawiania, uzupełniania), usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznają Państwo, że prawa zostały naruszone,
  • w dowolnym momencie mogą Państwo wycofać swoją zgodę mailem na adres zgody@luqam.com lub w biurze LUQAM, Kamieńskiego 47, 30-644 Kraków,
  • wniesienia tzw. sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych dla celów marketingowych, w tym profilowania; sprzeciw można wnieść za pośrednictwem adresu mailowego: zgody@luqam.com lub pocztą na adres siedziby LUQAM, Kamieńskiego 47, 30-644 Kraków.

 

Informacja o plikach cookies

Na stronie LUQAM używane są technologie takie jak pliki cookies, które są danymi informatycznymi, w szczególności niewielkimi plikami tekstowymi, zapisywanymi i przechowywanymi  na urządzeniach (tj. komputer, smartphone, itd.), które przeglądarka wysyła do serwera za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu. Szczegółową politykę plików cookies znajdą Państwo na stronie.